Přišlo mi takovéto upozornění od jednoho z GM CzechRO serveru:
Citace:
hoj,
v posledni dobe se bavilo o tom, ze nekteri lide maji v signature, ze hrajou za cizi postavy nebo ze postavu nekomu darovali. Vzhledem k tomu, ze nekteri jedinci se na toto odvolavaji jako obranu, kdyz nam zpusobi zbytecnou praci tim, ze nekomu pujcili ucet.
Mno a tebe se to tyka taky. A pokud opravdu dojde k tomu, ze se to bude nejak postihovat, tak radsi preferuju prevenci, ze pisu kazdymu, na koho mam kontakt. Muzes tu zpravu klidne predat dal, pac nemam za cil nekoho nachytat a nejak trestat.
Po dalším vyzvídání je závěr takový:
- pravidla jasně říkají, že půjčování postav je zakázané (nicméně prozatím je to tolerované)
- dost si ale přitížíte (ano až na úroveň trestu na email / IP), když se s půjčenou postavou budete nějako prezentovat (a to i nepřímo, například pouhým výčtem nicků postav v signatuře na Czechro fóru, když tam zahrnete postavu, která není vaše)
- prý jsou GMka schopna dokázat, že postava je půjčená - a k trestu stačí dostatečné množství nepřímých důkazů (a ano jedním z hlavních je, že někdo ukáže prstem aneb "Když jsem dostal trest já, jaktože ten a ten co to má v signatuře ne?")
Takže: Pozor na signatury na Czechro foru, protože SPOLUPRACOVNÍCI jsou všude
FAQ:
Q: Tohle je vtip ne?
R: Je to smutný, ale není.
Q: Heh?
R: Heh.
Otázka na Vás, přijde Vám to taky tak ABSURDNÍ?