The Brotherhood

Právě je 02 kvě 2026 04:58

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Moderátoři na CzechRO
OdeslatNapsal: 12 led 2009 20:36 
Post Hunter

Dnes se mi stala nemilá věc, napsal jsem do topicu anketa o CzechRO post ve kterém jsem popisoval, jak jsem se dostal k CzechRO skrz rozhovor s Riv v jednom internetovém periodiku. Mimo jiné jsem v tom postu jednou větou reagoval na jedince kteří prosazovali masivní reklamu pro CzechRO a to zhruba v tom znění že veřejná reklama na ne zcela legální server není zrovna to pravé řešení. Jaké bylo mé překvapení když jsem se vrátil z práce domů a po mém postu ani slechu ani vidu, ale za to na mě čekala zpráva od Umiakiho:

Citace:
Umiaki:
Zdravím, mohl by sis ty poznámky o i/legalitě nechat pro sebe?
Díky.

Řekl jsem si dobrá, věcná připomínka ale proč mi sakra zmizel celý post, proto jsem se rozhodl reagovat:

Citace:
Jaké poznámky?. je to fakt. Možná bych pochopil kdyby jsi to částečně zcenzuroval, každopádně nechápu proč jsi mi smazal celý příspěvěk, ale v poho už na fóru nic nenapíšu.

a Umiaki poměrně rozumně kontroval:
Citace:
Zatím je jen invisible. Jestli s tím souhlasíš, můžu tu větu vymazat a znovu ho objevit.

řekl jsem si dobrá ptá se mě na něco tak mu odpovím

Citace:
Teď už si to stejně nikdo nepřečte,protože je to zavalené haldou dalších postů, takže se s tím nemusíš obtěžovat.

Jinak že je invisible vím, jako moderátor stejně nemůžeš udělat nic jiného než, že ten post upravíš nebo zneviditelniš ne?

Ale je fajn vědět, že zatímco urážky a invektivy většinou na fóru nikoho moc nezajímají tak upozornění na zřejmý fakt je prohřešek. Pokud by se někdo pokoušel udělat nějakou internetovou reklamní kampaň tak by nadělal daleko více škody, než já tím, že jsem na nesmyslnost tohoto počínání upozornil na fóru.

Přeji příjemný zbytek večera

A dočkal jsem se odpovědi která mi doopravdy vyrazila dech:

Citace:
Moderátoři můžou post upravit, zneviditelnit a naopak a vymazat.
Nevím, které urážky a invektivy nechávám být.
Mazání podobných komentářů není můj výmysl. Byl jsem o to požádán.

Takže nejen že na CzechRO fóru panuje paušální cenzura, ale ještě k tomu moderátoři mažou podle toho jak je kdo požádá a GM to určitě nebylo protože Ti mají moderátorská práva. Člověk by si řekl že moderátor by se měl řídit podle svého úsudku, ale holt to tak asi není.

No nic to jenom tak pro pobavení a aby jste věděli proč to tady začnu více spamovat než obvykle:D

Postuju to jenom tady k nám na fórum aby jste si udělali přestavu o tom jak funguje moderování a byl bych rád aby se to nikam ven nedostalo.

Profil Poslat soukromou zprávu E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Moderátoři na CzechRO
OdeslatNapsal: 12 led 2009 20:55 
Ghostring

byl sem o to pozadan myslel asi tak ze to mal napisane v "pracovnej zmluve" od GMiek, ze ma take posty editovat, kedze sa k tomu dostal skor ako niektory GM tak urobil to co ma v naplni prace moderatora, nemyslim ze by ho niekto ziadal o to aby ti mazal post... ale je to iba moj nazor mozno je to inak :tongue:

OdeslatNapsal: 12 led 2009 21:24 
Post Hunter

sino píše:
...

No vzhledem k tomu že Umiaki je dost často na CzechRO IRC a v té době byla na fóru i Alax tak na to mám trošičku jinou teorii.
A jestli mají moderátoři v popisu práce mazat pravdivé příspěvky no tak to potěškoště. :wacko:

OdeslatNapsal: 12 led 2009 22:37 
Nightmare

ja s nim uz temer totoznej rozhovor vedl. nasrala me uplne stejna vec (myslim princip) a resil to s nim asi 8-mi mega dlouhyma PMkama.. zaver - proste kdyz si zamane, tak to udela :)

OdeslatNapsal: 13 led 2009 18:44 
Hodni moderatori jsou vzacni =)

edit by Kotel: nekecá !

Naposledy upravil Kotel dne 13 led 2009 19:01, celkově upraveno 2
duvod: nekeca

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina