The Brotherhood

Právě je 03 kvě 2026 22:08

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ondrova sazka-schovana
OdeslatNapsal: 16 říj 2008 23:59 
Administrátor

Ted uz bez cumilu Forestu..
info o sazce
Aby se lepe orientovalo, tak v bodech.

1. Vyznam "dá" ve formulaci sazky.
"Dá", mysleno v klasicke parte/solo..normalne naexpi. Ondra a s nim vsichni kdo videli ty podminky to tak jednoznacne chapou. Ve smlouve neni explicitne uvedeno ze se to nesmi vytahnout. Je ale na prvni pohled uzavrena v duchu "Dokaze ten Šmudla Dolby naexpit HW za mesic a pul?" - jde evidentne o sazku zda to Dolby, jako clovek, dokaze. Zda si dokaze vybrat lokaci, sehnat equip, najit party, udelat cas. Ne zda si dokaze sehnat penize a exp si koupit. Situace by byla jina, kdyby to Forest udelal z kamaradstvi, jako my tehda treba tahali Alesara v Jupu. Expila ho gilda. Dokazal si sehnat a zorganizovat partu otroku. Tohle by Ondra asi uznal, ikdyz by to zavanelo. My jsme ale na odlišne moralni hladine, ty expy jsou koupene.

2. Dopredu vymysleny podvod
Forest nam vesele priznal, ze Dolby do toho uz sel s tim ze bude vyexpen, nicmene se tvaril jako ze to naexpi sam. Dolby se pokusil podvest Ondru od zacatku do konce, vymyslel ten podvod, vymyslel ze slovo "dá" ve smlouve nezkonkretni, tak aby se dalo vykladat v jeho prospech. Smlouva neni postavena ve smyslu "Dolby dá HW jakymkoli zpusobem", nýbrž "Dolby naexpí HW klasickým způsobem". Vykladat se to da obema smery, v jakem smeru byla smlouva logicky uzavrena je ale jasne.

Overi se to snadno - Uzavrel by Ondra sazku pokud by ji Dolby formuloval: "Za mesic a pul bude moje wizna HW a na zpusobu jakym toho dosahnu nezalezi, vsadis se?" Ne, neuzavrel. Ondra se chtel vsadit o to, ze na to Dolby jako takovy nema dost "sily", ne o to zda si dokaze nebo nedokaze ty expy sehnat jinak.

3. Zapirani o vyexpeni
Dolby se snazil mast a zapiral jak to expil. Ze zacatku tvrdil ze v podstate sam, ze mu jen nekdo nejak pomahal. Az pak od Foresta se poradne zjistilo, ze to cele bylo vymysleno predem. Ze dolby jen hazel SG, Forest poskytl support, vymyslel dobry system, predpokladam ze i pujcil equip. On i Forest vedeli ze se snazi Ondru podvest, vymysleli to tak. Je nejaky jiny duvod, proc Dolby hned nazacatku nepriznal ze ho Forest 100% vytahl, proc se snazili to expeni skryt, nez ze doufali v to, ze to nepraskne, Dolby prijde po mesici a pul naexpeny a vyfasuje Angelinga? Je az divne ze takovy vychytralek jako Forest udelal tak naivni odhad ze to vyjde. Kdyz se provalilo ze to byl on, uz se k tomu alespon priznal.

4. Vecny stav vs formalne pravni stav.
Zde jde o pojeti, v jakem se na pravni problemy da pohlizet.

Priklad c. 1: Manzele spolu 10 let neziji, 10 let se nevideli, manzelka zije v Cehach, Manzel je uz 10 let v Americe. Ona si najde partnera a ma s nim dite.
Videno formalne pravnim uhlem pohledu je otcem manzel z Ameriky.
Pokud budeme zkoumat vecny stav je otcem je jeji novy pritel.
Nutno dodat ze u nas ma v rodinnem pravu prednost formalne pravni stav. Manzel z Ameriky bude muset dokazat sve ne-otcovstvi testem DNA.

Priklad c. 2:
Potkam na ulici pred domem kamarada na jeho starem kole. "Vsad 100 tisic ze to na tom kole nedojedu do Prahy do hodiny". Prijmu. Nemuze to na tom kole stihnout, nestihl by to ani na dobrem. Misto aby se rychle rozjel smer Praha, prijede pripraveny kamarad na motorce a v klidu ho tam dotahne.
Videno formalne pravnim uhlem pohledu to pravdepodobne dokazal. Ikdyz co to je "do Prahy" kdyz "nedojedu" je nebudu dotahnut?
Logickym pohledem na vecny stav zjistuji ze jsem byl podveden. Smlouvu jsem uzavrel ve smyslu ze tam dojede vlastni silou.
Pripadni porotci u soudu budou v tomto pripade hodnotit prave vecny stav.

Jedinou legislativu kterou muzeme uplatnit zde jsou pravidla Czechro, (link) a to bod 1 veta ctvrta - nechovejte se v rozporu z dobrými mravy - zcela jasne definuje vecny stav jako primarni filtr k nahlizeni na mozne problemy. Pravidla se v tom duchu nesou cela.

5. Kdo tedy vyhral sazku?
Pokud se na sazku divame selskym rozumem, zni v prekladu asi takto: "Dokaze Dolby klasicky naexpit HW za mesic a pul? Vzdyt hru nezna a nikdy mu to neslo. Pokud se kousne, mozna to dokaze."
Odpoved: Ne, nedokazal to, naopak, myslel to cele od zacatku jako podvod, ani se o to nepokusil. Svoji cast dohody splnil jen technicky, nikoli realne. Skutkova podstata sazky nebyla naplnena.
Vysvetleni:
Dolby prijal sazku s urcitym videnim jejich parametru, Ondra take, kazdy s jinym. "Obecne spravedlivy" je pohled selskou logikou ocima Ondry, nestrany arbitr to tak potvrdi, dokonce to z casti potvrdil i Forest. Vysvetleni sazky tak jak to dela Dolby a Forest je tedy umele, neodpovida vecnemu stavu a odporuje spravedlnosti.
Vysledek:
Dolby prohral, Ondra vyhral.
Realny vysledek:
Forest je tak naivni ze si myslel ze jim ten podvod vyjde, ze bude uznan. Dolby ma naexpeno, dluzi Angelinga Ondrovi za prohranou sazku a Forestovi za naexpeni.
Vecny stav:
Dolby: +1 - ma naexpeno zadarmo.
Forest: -1 - ma prd a naivne naexpil Dolbyho.
Ondra: -1 - Sazku vyhral, riziko sazky ustal, ale nic nedostal.

6. Rackuv dovetek
Forest zakazal Ondrovi zverejnovat jejich pm nebo icq na foru, snazili se uhrat to ze to Dolby naexpil sam, od zacatku planovali formulaci sazky tak, aby ji mohli zkroutit, Dolby vsazel neco uz nevlastnil, pri expeni se snazili byt nenapadni.. ne, takhle se slusni "obchodni" partneri nechovaji. Takhle se chovaji podvodnici. Nevim proc mi to pripomina "podnikatle s kufrikama" ze zacatku 90' let, kteri mnohdy unikli spravedlnosti diky nedokonale pravni legislative, diky hledani tehle klicek, ruznym vykladum. Uvital bych zverejneni kauzy na Czechroforu.

7. Rackuv mozny amoralni protiutok
Pokud slovickari Dolby s Forestem a poukazuji na moznost rozdilneho vykladu, zde je neeticky zpusob jak bojovat ohnem proti ohni.
Cituji: ( To Dolby ) : takze vsazime angeling card na to ze das HW do 1,5 mesice?
O jakou HW se proboha jedna? Proc zrovna tu Dolbyho wiznu? Me z toho prijde jasne, ze se tim mysli nova postava od znova! .... fill this way.
Pak by to bylo stejne tvrzeni proti stejnemu tvrzeni, na stejnych moralnich hladinach.

Kouknu sem zitra (dneska) z prace, pak az v nedeli. Mozna jeste neco zedituju, pokud se mi to podari formulovat lepe, ale ja myslim ze je pohled jakym na to nahlizim zrejmy. Ondro, nedelej nic bez sveho pravniho zastupce! :biggrin:

Naposledy upravil Racek dne 17 říj 2008 08:14, celkově upraveno 1

Profil Poslat soukromou zprávu  

Předmět příspěvku: Re: Ondrova sazka-schovana
OdeslatNapsal: 17 říj 2008 07:51 
Nightmare

Racku ty klacku. Ty seš prostě moje zlatíčko. Od teď se teda s forestem nebudu sám bavit. Fakt dík moc. Na chatě tě ožeru. :drinks:

Profil Poslat soukromou zprávu E-mail  

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 11:58 
Administrátor

V obcanskem pravu praxi nemam, nevim o zadnem judikatu podle ktereho postupovat, pokud bychom aplikovali Ceskou legislativu. Znam jednu byvalou soudkyni, nyni profesorku, obcas ji potkavam, kdyz budu mit stesti tak behem tyde zjistim jeji nazor. Pokud by nekdo vedel zda ma v teto kategorii obcanskeho prava prednost stav formalni pred vecnym, sem s tim. Ale protoze acc i vsechno na nich patri Petrsnovi, respektive GM tymu, kteri urcili pravidla kterymi se hraci musi ridit, myslim ze se nas v tomto sporu tykaji jen pravidla Czechro jako takova.

Jak to ctu je to hloupe rozdelene na ty body, jeste to pak pozdeji upravim aby to bylo logicke.

Jo jeste jeden komentar:

8. Je dohoda o sazce platna?
Zcela ano. Ondra to pomerne dobe zdokumentoval, souhlas obou stran se znenim je prakticky nezpochybnitelny. To ze si obe strany vykladaji smysl sazky jinak na jeji platnost nema vliv. Dulezite je jak je sazka skutecne chapana podle prava (zde pohledem na vecny stav, viz bod 4), tak se na ni musi nahlizet.

Profil Poslat soukromou zprávu  

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 14:14 
Administrátor

Racek píše:
...
8. Je dohoda o sazce platna?
Zcela ano. Ondra to pomerne dobe zdokumentoval, souhlas obou stran se znenim je prakticky nezpochybnitelny. To ze si obe strany vykladaji smysl sazky jinak na jeji platnost nema vliv. Dulezite je jak je sazka skutecne chapana podle prava (zde pohledem na vecny stav, viz bod 4), tak se na ni musi nahlizet.

S tím nesouhlasím Dolby už Angelinga neměl takže by ho v případě prohry nemohl dát a tím pádem je to od počátku podvod. Dohoda byla uzavřena na základě toho, že Ondru lživě přesvědčil, že ho vlastní a tudíž ji podle mě nelze uznat. To je asi jako když si někdo vezme třeba peníze za zprostředkování koupě něčeho co ve skutečnosti koupit nelze (vzpomínám na případ z televize, kdy kdosi zahraničním zbohatlíkům nabízel Karlštejn). Dohoda může být po formální (spíš bych řekl syntaktické) stránce v pořádku, ale prakticky je nesplnitelná tudíž neplatná.
Navíc ta sázka není nijak formálně sepsaná a je v ní plno mnohoznačností a nějakej obrázek ze hry není právně žádnej důkaz (i když v rámci hry a pravidel czechRO se tak bere), nelze z toho například dokázat kdo to ve skutečnosti psal.

Já kdybych měl něco takovýho uzavírat tak bych věc sázky (zde 2x Angeling card) dal nějaké nestrané autoritě (třeba GM), která by ji pak vydala vítězi sázky dle svého uvážení.

Jinak teda ségra je právník, ale poslala by mě do hajzlu, že s takovýma blbostma do nějaké debilní hry se mě nebude zabývat tak se jí ani radši ptát nebudu :biggrin: .

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 14:59 
Nightmare

Lord_Rayden píše:
S tím nesouhlasím Dolby už Angelinga neměl takže by ho v případě prohry nemohl dát a tím pádem je to od počátku podvod.

Tohle by ti na to řekl Forest. :laugh:
4everSigma (15:49:45 16/10/2008)
podvedl mě už tím, že toho angelinga prodal, než sme se vsadili

Forest (15:50:26 16/10/2008)
mno ale to neni podvod ... jestlize si byl jist tim, ze vyhraje, tak pak to neni podvod

4everSigma (15:52:01 16/10/2008)
nikdo to není na 100%... tobě se může něco stát, může dostat za něco BAN...

4everSigma (15:52:21 16/10/2008)
uzavírat sázku o něco co už nemá od něj není pěkny

Forest (15:53:28 16/10/2008)
dobra, ale pokud bys takhle zil cely zivot (nejen RO), tak bys nemohl udelat nic .... je moznost, ze na Tebe spadne meteorit, ze Te porazi auto ... je to duvod zustavat doma? nadneseny primer, snad to chapes

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 15:08 
Zerom

Lord_Rayden píše:
Racek píše:
Jinak teda ségra je právník, ale poslala by mě do hajzlu, že s takovýma blbostma do nějaké debilní hry se mě nebude zabývat tak se jí ani radši ptát nebudu :biggrin: .

Zeptej :) uvidis ;) navic tohle je uz vazny dit se tu jedna o nekolika nasobny podvod :laugh:

Organic -> Rogue 75+ mit chut expit solo tak to hraju
Koudelka -> NEaktivni FS priest 90 (pokud exp tak je se skillerama)
l
World of Warcraft -> Magtheridon -> 80 prot pala - asi sem stim už skončil
Obrázek

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 15:25 
Administrátor

Naprosto nesmyslná argumentace. Srovnává podle mě dvě nesrovnatelné věci.

Je snad normální, aby když bych si třeba vsadil na výhru ve fotbale, abych nedával peníze za sázenku, protože si jsem jistej že vyhraju?
Na to co vsadil se prostě nešahá a tečka, ať si je jistej třeba na 110%.

A žít takhle klidně můžeš, a jde přitom klidně i chodit ven :smile: , jen je potřeba brát v úvahu jiná rizika a jejich následky.

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 15:36 
Thanatos Phantom

Možná jste si všimli, že ač do závažného dění kolem TB kecám skoro vždy, sem jsem nenapsal ani řádek. Párkrát jsem se zeptal ne něco málo na VT, ale nic konkrétního.
K tomuto mám ještě jiné, zde zatím logicky nepublikované informace které 101% dávají právo na Ondrovu stranu. Nebudu je však zveřejňovat. Získal jsem je za příslib, že je neřeknu, ač by tento spor vyřešili již asi před měsícem respektive mu zabránili.
Zařídil jsem se pouze tak, aby nikoho nepoškodili. Do situace se tedy vložím jen v absolutně krajní nouzi kdyby mělo dojít k bannu nebo odebrání karty ze strany GM.

Tuto sázku jsem od první chvíle považoval za nesmyslnou a nesouhlasil jsem s ní :excl:

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 16:04 
Post Hunter

Dolby je totiž Forestův brácha a Forest za něj dokonce občas i hrál:D

EDIT: Omg já nečekal že to někdo vezme vážně, takže pro všechny: Tohle je kachna jako husa.

Naposledy upravil SaaFelix dne 17 říj 2008 16:09, celkově upraveno 1

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 16:05 
Nightmare

SaaFelix píše:
Dolby je totiž Forestův brácha a Forest za něj dokonce občas i hrál:D

To víš určitě?

Dolby je z Ostravy a Forest z Hradce.

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 17:48 
Thanatos Phantom

Odstraněny rasistické posty!

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 17:56 
Russell B píše:

:D

Ale ne,stejne je to vsechno pritazene za vlasy,kdyz uz se uzavira sazka s takovouhle odmenou,tak by se meli ujednat vsechny podrobne informace,aby se predeslo naslednym nedorozumenim a slovickarenim : )

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 18:10 
Nightmare

grer píše:
Russell B píše:

:D

Ale ne,stejne je to vsechno pritazene za vlasy,kdyz uz se uzavira sazka s takovouhle odmenou,tak by se meli ujednat vsechny podrobne informace,aby se predeslo naslednym nedorozumenim a slovickarenim : )

Jo máš pravdu, byl jsem blbej. Ale hlavně jsem to od dolbiho nečekal, když to byl kamarád z gildy.

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 18:34 
Rideword

Boze uz to nerieste dolby proste nespravil co sa od neho ocakavalo a tym to hasne, vsetky veci okolo uz nie su tolko dolezite.
Robite s komara somara.
Ak sa bude niekto stazovat odkazte ho na GM () a ak sa zapoji az potom to riesit.
Tahat sem pravnicke veci mi pride uz ako bulvar :rolleyes:

OdeslatNapsal: 17 říj 2008 19:38 
Post Hunter

btw nevíte kde v ostravě Dolby bydlí? já takové vyřizování přes PM nebo fórum nemám rád, že bych se za ním zastavil a probral to z oči v oči.

Nebo ho můžeme vzít na sraz:D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina