The Brotherhood

Právě je 02 kvě 2026 13:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Soopik v USA
OdeslatNapsal: 11 zář 2008 15:24 
Lord_Rayden píše:
grer píše:
deacon píše:
a maji levnejsi benzin a vetsinu vyrobku

A votom to je

V Iránu je benzín ještě levnější ...

Jenze pro americany to levny je,pro iracany ne

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 15:48 
Ghostring

NO Big Mac tu maju uplne rovnaky ale oproti inemu je to uplny crap. Zatial najlepsi fastfood kde som bol je http://www.steaknshake.com/
Fotka specialne pre grera krabicka od Big Macu :) http://soopik.rajce.idnes.cz/pre_grera_D/

Profil Poslat soukromou zprávu E-mail  

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 16:18 
Thanatos Phantom

Vlastně je tu tolik OT, že nějaké navíc nevadí. :-)

USAkov je jedna ze zemí kde jsem ještě nebyl. Láká mě to právě kvůli přírodě. Ta je tam určitě úžasná. Soopík si to může užít.
Co se tíká amíku tak osobně znám jen dva. Oba jsou sice na hranici geniality (znám je z jednoho belgického výzkumáku), ale jejich myšlení je poznamenáno právě politikou a „diktaturou“ která tam panuje. I když jsou to více než vzdělaní lidé, tak jejich přehled o okolním světě a jeho poměrech je nulový. Ví toho asi tolik jako FK o tom, že GW jsou drahé a musí si na ně vydělat:-)
Asi před 4 lety jsem cestoval půl roku po Novém Zélandu. Země kam se také jako do USA vysídlovali trestanci. Mohlo by to tedy být podobné, ale absolutně není. Půl roku není krátká dovolená. Bydlel jsem tam v několika rodinách, poznal jejich myšlení a jejich názory. Ač základ tvořili trestanci je to země kde průměrného čecha musí vstřícnost, ochota a poctivost lidí jen fascinovat. Toto bych v USA nehledal.

Celkově by mě zajímalo jaký názor máte na lidi z ostatních států. Můžeme si tu udělat takovou debatu alá některé topiky Czechrofora. Docela mě zajímál náror různých lidí na jiné státy. Nebo kdyby někdo chtěl nějaké rady na cesty tak mohu něco poskytnout.
Byl jsem na ve většině států Evropy kromě anglie. Znám Zéland, Malajsii , Indonesii, Peru Venezuelu, Maroko, Thajsko, Větnam, Chile, Turecko. Plus jsou další země kam jsem chtěl jet, ale nakonec se nepodařilo a o kterých toho docela dost vím. Takže když se někdo přidá se zkušenostmi rád si zavzpomínám:-)

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 16:48 
Post Hunter

Russell B píše:
Byl jsem na ve většině států Evropy kromě anglie. Znám Zéland, Malajsii , Indonesii, Peru Venezuelu, Maroko, Thajsko, Větnam, Chile, Turecko. Plus jsou další země kam jsem chtěl jet, ale nakonec se nepodařilo a o kterých toho docela dost vím. Takže když se někdo přidá se zkušenostmi rád si zavzpomínám:-)

:blink:
Az vyrostu, chcu byt Russell! :laugh:

Once upon a time there was...
t-W-in - Sniper - 95
Lyra - High Priestka - 99
Manson - Assassin Cross - 95
Na GW za miláčka Aviel (Diky Lawrenovi)

"You should know by now, any attacks that aren't "Gfist" or "acid Bomb" or at least prefixed with "EDP" are not worth doing."

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 17:19 
Post Hunter

t-W-in píše:
:blink:
Az vyrostu, chcu byt Russell! :laugh:

Však už jsi dost velký:D Já myslím že Russlík nebyl o moc starší když cestoval.

BTW příští prázdniny plánujujet s kámošem do číny nebo někde do himalájí tak se klidně můžeš přidat :wink:

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 17:23 
deacon píše:
chapu ze grer vidi jen $$$$. je mladej a holt v tomto ohledu blbej. pochopil by, az by ve 40ti letech plival krev, plice na sracku a nemohl nic, nez jen cumet, jak ma vysokou zivotni uroven :smile: . a tohle USA hrozi celkem solidne.

No co se tyce ekologie,byl jsi v ostrave ?xD

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 17:28 
Post Hunter

grer píše:
No co se tyce ekologie,byl jsi v ostrave ?xD

Byl jsi v ostravě před 20 lety?:D Aha ne to jsi byl vlastně ještě na houbách.

To jak vypadá Ostrava teď a jak vypadala je naprosto nesrovnatelné, za pár let to bude zase o něco lepší. A mě osobně se na Ostravě především líbí to množství zeleně v zastavěných oblastech což v jiných velkých mětech nevidíš.

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 17:31 
Administrátor

grer píše:
...

http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=6008

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 17:35 
Lord_Rayden píše:
grer píše:
...

http://www.army.cz/scripts/detail.php?id=6008

Dobre:D, ale jidlo tam maj drahy,ja myslel,ze tam maj skoro vsecko v americe levny : )

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 20:51 
deacon píše:
SaaFelix píše:
...
To jak vypadá Ostrava teď a jak vypadala je naprosto nesrovnatelné, za pár let to bude zase o něco lepší. A mě osobně se na Ostravě především líbí to množství zeleně v zastavěných oblastech což v jiných velkých mětech nevidíš.

pravdu dis :smile: spolubydlici dycky rikal: nez dokourim cigaro, jsem zas v nejakym parku :smile:
pro grera: Vysoka skola banska-technicka univerzita v Ostrave, student Informatiky :smile:

v usa maji vsechno levny a zajimavy, ze je tam tolik chudych lidi co nic nema :ohmy: ale jo, ses z nove generace ktere jde jen o prachy, dobre vedet :excl:

btw mati dela ekologa v galvanovne, takze ja mam o ekologii celkem prehled :smile:

Tak treba na floride je pekne...
Zit v centru New Yorku je taky blbost ze
A zivotni uroven si predstavuju jako,ze budu mit na byt,jidlo a auto : ),treba v Afghanistanu je taky pekne...

OdeslatNapsal: 11 zář 2008 21:08 
Post Hunter

grer píše:
A zivotni uroven si predstavuju jako,ze budu mit na byt,jidlo a auto : ),treba v Afghanistanu je taky pekne...

Pokud se ti bude chtít pracovat tak si na byt jídlo a auto vyděláš.

Ono je fajn že v USA má poměrně slušná část obyvatel svůj dům, ale taky se chce podívat na to za jakou cenu a tou jsou hypotéky za které tím domem ručí. Lidi celý život nedělají nic jiného než splácí hypotéku. Ale tphl je jen můj dohad tohle nemám nijak ověřeno takže brát radši s rezervou.

Kupříkladu v německu je to s bydlením taky na štíru, lidi zaplatí podstatnou část platu za nájem. U nás se k tomu taky pomalu blížíme, uvažuju teď o pronájmu a za 1+1 chcou v Ostravě zhruba 7k-8k měsíčně a ceny půjdou ještě nahoru. A Prahu samozřejmě ani nekomentuju tam je to ještě trochu jiné kafe.

OdeslatNapsal: 12 zář 2008 06:28 
Ghostring

grer píše:
deacon píše:
a maji levnejsi benzin a vetsinu vyrobku

A votom to je

no vo tom to neni tak si vem že jestli chodíš na brigošku nebo dopráce tak vyděláváš na každyho američana protože se s ropu obchoduje za dolary. Oni si dolary vytisknou a nakoupi ropu. A 60 % američanu žije v nouzi a nebo musí mít minimálně 2 zaměstníní aby byly schopny žít "normalně". To že je tam elita kterou nam porad serou do hlavy je něco uplně jinyho. No ale necham tě je to tvuj nazor myslet si že amerika je lepší.

a Keru mas recht je to spolek vyvrhelů a naboženskejch fanatiku sam sem se o tom několikrát přesvědčil a hlavně sou neuvěřitelně negramotny. Neznaj ani svoje vlastní státy.

OdeslatNapsal: 12 zář 2008 11:10 
Thanatos Phantom

Ano začal jsem cestovat když jsem byl mladší než Twin teď.:-) V Maroku jsem byl když my bylo 19.
Není to otázka financí jak se může někdy zdát. I když přiznám, že jsem na vysoké nemusel řešit kolej a podobně a tak jsem mohl to co jsem vydělal použít na cestování.

Vysoký životní standard je pojem který může být hodně zavádějící. V Asii je za formu vyššího životního standardu považováno to že máte Satelit a TV. Proto není neobvyklé viděl rodinu která bydlí ve slaměné chatrči. Myjí se jen když prší. Na toaletu chodí za chatrč, ale mají velkou parabolu a plazmový televizor. V Maroku jsem poznal člověka který byl milionář. Měl asi 50 zaměstnanců. Vlastnil několik km čtverečních pozemků, létal po světě ale, bydlel v chatrči kde byly zdi z vepřovice natřené vápnem. Přitom si mohl koupit vilu ale nepotřeboval ji. Nespatřoval v tom žádné výhody.
V Peru (byl jsem tam 2x v 2000 a 2007) se za tu dobu se tam dostal západní styl žití. Lidé mají „vyšší“ úroveň. Sice chodí stále v stejných hadrech. Mají podobné hygienické návyky ale již mají Mobil – přitom ani pro nás tam volání není levné a to nepočítám, že pro ně je to super drahé. Jsou to jiné priority. Oni za volání za měsíc dají to co by jim stačilo na slušné oblečení, ale vidí to jinak.

V Čechách je to takové vcelku vyvážené. Nemůžeme chtít aby se měli všichni stejně. To tu již někdy bylo:-) ale rozdíly nejsou tak diametrální. 99% lidí je gramotných. V USA ne.
I na Zélandu jsem poznal rodinu kde 30ti letý chlap neuměl pořádně číst a neznal třeba datum svého narození. (komická historka kdy někam jel a netrefil tam, protože neuměl přečíst dopravní ukazatele je něco co bych v takovémto státě nečekal) Přitom měl dvě auta, dům, motorku. Nikdy však nebyl dál než 20 km od baráku. Vydělával si průměrnou manuální prací. Na toto vše mu stačí pracovat 40 hodin týdně. Nevím jak kdo, ale já si určitě nemyslím, že se má lépe než my.
V čechách většina lidí co pracovat chce si práci sežene. Nevydělá si tím sice na dvě auta, ale hlady tady nikdo neumírá. Zdravotnictví je tu sice horší, ale ZDARMA. Třeba v Ekvádoru, ale i mnohde jinde neexistuje zdravotní pojištění a zdravotní péče je hrazena. Takže jste li i průměrný občan a dostanete zánět slepého střeva a musí na operaci tak celá rodina pak vydělává aby vás nemusela nechat zemřít. Tady prostě nejsou takové výhody na straně jedné na straně druhé se máme všichni docela dobře.

Co se mi tady nelíbí rozhodně není není životní standard. Nelíbí se to jak se lidi chovají k sobě navzájem. To jak se krade. Nemyslím tak loupeže, ale daňové úniky všelijaké vynalézání a obcházení pravidel. Každý hledá skulinku jak se někde přiživit na úkor někoho jiného a podobně. Když na jednu stranu máme celkem vyspělý přístup k ekologii v porovnání s ostatním světem tak na stranu druhou i tady je dost co zlepšovat. To že V USA na to těžce hází bobek je pravda. Je to věc která se neprojeví hned a neškodí vždy konkrétně někomu aby se dotyčný ozval, ale nechci se dostat na úroveň co je třeba na Krétě kde jsou turistická centra hned vedle vyházených odpadku. Rozčiluje mě kolik je i u nás odpadků vždy po zimě když sleze sníh kolem silnic. Absolutně nechápu lidi co jsou schopni to tam vyhodit. Vždyť často to není jen drobnost, ale odpad co musí někdo naložit někam odvézt a tam vyházet. To již nemůže popojet kousek dál na příslušnou skládku? Tady je ta životní úroveň co závidím třeba Skandinávii. A vůbec mi nevadí že tam mají zas drahý alkohol. Mám prostě také jiné priority a za „životní“ standard považuji něco jiného. Stejně jako třeba Grer nebo někdo jiný z Vás.

OdeslatNapsal: 12 zář 2008 11:43 
Ghostring

pěkné schrnutí v hodně věcech sme za jedno. uplně souhlasim.

OdeslatNapsal: 12 zář 2008 13:10 
Tak americani jsou nevzdelani casto proto,ze bydli na samote,prece jen amerika je velka a je tam spousta neobydleneho prostoru.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 69 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina