Toto jsem před chvilkou poslal mailem. Komu to nepřišlo nemám na něj mail.
Ahoj
Takže termín TB srazu se nám blíží, tak je třeba si to trochu zrekapitulovat.
Sraz je 16-18.9. na chatě v Týnci nad Labem.
Kdo nebyl loni, tak od toho fakt nečekejte nic!! Není tam voda (na pití ji nějak zajistím), není tam WC (chodí se do lesíka) a koupelna tam … také není:-) Vařit se tam nedá. Jedině na ohni. JE tam elektřina.
Oproti loňskému roku je tam ještě větší bordel. To snad nějak vychytám. Jedu tam již ve čtvrtek 15. Takže na úklid mám celý den. Kdyby někdo chtěl, může tedy přijet již během pátku či ve čtvrtek večer. Nebudu na něj mít sice moc čas, ale může uklízet se mnou:-)
Potřeboval bych od každého vědět, zda pojede a případně pojede li s někým, tak kolik jich bude!! Musím podle toho nějak naplánovat co sebou. Maso jsem již objednal, takže to stejně nezměním, ale toho bude dost.
Na Pátek mohu koupit ještě špekáčky na oheň.
Druhá věc je PIVO. :-)))!! Mluvil jsem o tom již loni, ale to jsem měl moc práce a nestihl to zrealizovat. Letos by to mělo vyjít. Pokud chcete a bylo by více zájemců, tak můžeme udělat pivní ochutnávky. Sehnal jsem si již 2 pípy, takže se dá vzít více druhů piv v menších sudech a můžeme ochutnat pár speciálů. Můžeme mít naražené dva sudy najednou.
Osobně bych dal výběr z tohoto: ( odhad bude podle lidí, ale tak 120-150 piv celekm. Více nevypijem)
1. Permon SMMER ALE 10% – v sudu 15l (30 piv) to je hodně zvláštní a netradiční pivo) Bude ale drahé. Odhaduji, že tak 25,- za pivo. Je to ale fakt specialitka. Kdo nezná, nezaručuji, že mu bude chutnat.
2. Rohozec 11% - v sudu 30l (60 piv) – toto je celkem normální pivo. Bylo loni.
3. Svijany Kvasnicové – v sudu 15l (30 piv) – to mě tak napadlo. Dlouho jsem jej nepil. Nevím jaké teď je. Je to však snadno sehnatelné kvasnicové pivo v sudu.
4. Polička 11% - OTAKAR – To mám rád. Je to celkem sladké pivo. Rozhodně pitelné, ale nevím jistě, zda seženu malý sud 15l (30 piv) 30 l (60 piv) bych sehnal jistě.
5. Hoegaarden – to je také dost speciální pivo, ale to asi znáte. Bohužel se asi dělá jen 30 l (60 piv) a to je možná dost. Stojí také tak 25,-
6. Kozel Tmavý – 15l (30 piv) asi nejsnáze sehnatelné černé pivo.
7. Klidně něco navrhněte. Podmínka je, že to musí mít buď Bajonet, nebo Žehličku (to jsou druhy narážecí zátky. Euro Kombi nemám. Takaže Kácov, Černá hora atd. bohužel nenarazím.
Pivo potřebuji začít řešit co nejdříve, takže prosím rychlé odpovědi zda ano či ne. Jinak se rozhodnu sám a „Vy si to pak vypijete“
Další atrakcí, kterou jsem sliboval je, že když bude hezky, vezmu SUP ( Stand Up Paddling ) To se mi trochu komplikuje. Uvidím, jak to dopadne. Ono i počasí není zcela jisté. Každopádně si můžete vzít plavky nebo třeba neopren :-) Pokud SUP bude, bude se to hodit.
Tím zaplním celé auto. Další věci co vás napadnou nechám na jiných, kteří by případně autem jeli.
Kotel slíbil gril. Dej vědět, zda mám brát uhlí nebo si jej vezmeš. Koření na gril a pečivo nakoupím v Týnci podle počtu lidí. Kdo může, vemte si krýgl (půllitr). Tam nic není. Zkusím vzít nějaké kelímky, ale sklo doma již nemám. Jestli chcete hrát nějaké deskové nebo karetní hry, vemte si je. V tom počtu je to složitější, ale jde to. Pokusím se vzít CD přehrávač. Loni jsme chytali ty Francouze na dlouhých vlnách. To byla sranda. CD nebo něco s MP3 si vemte. Rozhodně si ale vemte spacák!!!
Matrace tam nějak budou, (záleží, kolik pojede lidí) ale spacák tam není.
Doprava:Vlakem - se jede do obce Týnec nad Labem. Z Prahy jezdí rychlík do Kolína, tam se přesedá. Z Prahy je to asi něco málo přes hodinu. Z Brna to jede myslím do Pardubic, tam se přesedá.
Autem - od Prahy po D11 na Hradec Králové. Sjezd je na 50km A pak asi 15 km po vesnicích. Z Ostravy autem asi také na D11, ale sjezd je již na 62. Chata je v chatové oblasti. Vede k ní cesta, ale spíš taková polní.
Koňmo – lze to, ale nedoporučujiJ
Na běžkách – to lze také dobře, ale je nutné vyrazit s půlročním předstihem. Ted bude stopa roztátá:-)
Měl by tam být signál. Můj telefon je 603 31 89 39.
Mapka:https://mapy.cz/zakladni?x=15.3471687&y ... id=9125460Doporučuji hledat zde, protože tady není nic vidět.:-) Chata je zarostlá někde v té stráni nad tou studní. Odsud se tam ale jít nedá. Musí se horem. V mapce je to namalované, ale raději asi volejte.
Případné dotazy piště na fórum či mail. Budu to nějak průběžně aktualizovat a odpovídat.
Rád Vás všechny uvidím!
Russllík.