The Brotherhood

Právě je 02 kvě 2026 20:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Russelluv Champ
OdeslatNapsal: 24 úno 2009 07:41 
Thanatos Phantom

Sice tu na to máme topic úplně jinde, ale přiznám se, že jsem nechtěl s buildem vylézt úplně veřejně a tak využiji toho, že tady to nečte „každý“. Lidi co sem mají přístup TB asi zůstanou a tak únik informací nečekám.

Na Czechro se teď hodně o Champech diskutuje. Překvapuje mě jak moc jsou ty buildy „nedodělané“. Nechápu proč někdo počítá brejličky s Incubusem a nepočítá pořádnou zbraň, ale jen třeba +9 chain s 3 Hydrou. Vždyť rozdíl v sehnatelnosti je úplně jiný. Možná brejle již má z jiného charu, ale zbraň ne.

Vycházím z toho, že jsem obrana GS nebo empa. Chci tedy co největší možný dmg. Zároveň nezávislost na equipu a velkou variabilitu se stejnými staty. Je mi celkem jedno jak to bude PvM protože sleepery dám, draky také a i v Thoru a Biu to postupně naexpit jde.
Nepotřebuji tedy ani bez jídel mít str. nějak zaokrouhlenou.
Hrál jsem si s tím v kalkulátoru hodně dlouho na to abych dělal nějakou chybu opakovaně a tak bych to tu rád předložil a třeba mi poradíte, že je něco špatně nebo nesmysl. Hlavně mě zaráží že Wolfovi vycházely lépe 2x Hydra nežli SW. Mě se to tak netváří.

Základ – to je to co by bylo za staty s equipem který mám, nebo je relativně dostupný.
Něco co bude mít i redukce a nebude to jen o síle asury. Prostě levná varianta na GW do útoku kdy se bude furt umírat a jídlo nemá smysl pokud nejde o 100 invest nebo turnaj.

[img=http://img8.imageshack.us/img8/4779/zakladbezjidla.th.jpg]

Střední – Již zaměřeno na sílu asury při hlídání empa nebo GS. Předpoklad, že tam nebude nikdo mrazit. Ale málokdy pronikne na Empo samostatná Wizna. Horší je Stalker s SG. Ten tam již bývá častěji. Pomoc HP je důležitá, ale běžné chary to vyndá i bez lexy.

[img=http://img156.imageshack.us/img156/8007/stredsdostupnymequipem.th.jpg]

Extrém – něco co je neskutečně drahé a počítá to s v současné době Top equipem. Zároveň to ale nechává hodně věcí nahraditelných. Skoro nic není na staty spíše jen na SP a tak se to dá zaměnit. Za předpokladu HP u empa který hodi Impo a Lexu je to hodně smrtící i pro Ghosty.
Použití je jen extrémní. Na druhou stranu už mě znáte a asi se dá věřit, že bych to dokázal uživit (finančně). Nevýhoda 2 x VA- velká hmotnost. Nutnost navléci věci dostatečně dopředu, takže někdy vyplýtvám (jídla) i zbytečně. Stále ještě pomalá Asura. Počítám ale, že lidi s Ghostem málokdy likvidují obranu, protože si myslí, že jim neublíží.

[img=http://img253.imageshack.us/img253/3386/variantkynormal.th.jpg]

Když si seženu Orleans glove a sprzním je Mantisem, tak v kombinaci s Orleans Shild je ta asura již celkem rychlejší.
Je tam str +1. Hodí se to při jiných kombinacích a v případě nějakého extrému na štěstí se pak dá vyměnit VA za Diablos Robe která +1 k str nedává. To jsme ale již v roce 2011:-)

[img=http://img187.imageshack.us/img187/7267/maxsorleankopie.th.jpg]

Profil Poslat soukromou zprávu E-mail  

Předmět příspěvku: Re: Russelluv Champ
OdeslatNapsal: 24 úno 2009 09:13 
Korvetní Kapitán

Vsechny ty moznosti maji stejne base staty, takze jde spise o to, co za equip sezenes. Tady proste neni moc co resit. Akorat Morpheus's shawl s raydrickem? Ono se to bude dat slotovat nebo jsi to akorat zapomnel odkliknout? Spise by mi zajimalo, jak to je ve skutecnosti s tim pomerem hydra+hydra a nebo hydra+sw...

R.I.P.
Alesar - Profa ve službách jejího Veličenstva (... s neschopností zabíjet)
Alesar-SinX
Aschell-Profa lvl 99 (takovy Belga od TB, cekatel na dalsi moznost prestupu) -> už dočekal... :-(

TiTaN ve sluzbach TB

OdeslatNapsal: 24 úno 2009 09:13 
Administrátor

Že jsou 2 hydry horší než 1 hydra s SW platí i u stuneru. Já se rozhodl nědělat si build na konkrétní equip (kromě alice doll), protože se kdykoli může objevit nějaká věc, kvůli které bych toho pak litoval.
Chtěl jsem to udělat na valky armor, ale když se přejde na novou zónu, tak tu budou zase lepší armory, accessory a zbraně.
Rovnat dex na dělitelnou 10-ti nemá smysl, protože s redukcemi je bonus na damage asi 100. Zbylé body je lepší dát do int.
Lich bone wandka se mi nelibi, protoze navýšení damage oproti stuneru je s redukcemi asi 700. To je docela málo za několik desítek m zenů.
Mě se teď líbí tohle:
http://www.kotelna-web.cz/champ-final.JPG

+5 str jídlo
Ta dex je zarovnaná náhodou díky lich bone wandce.
Do obrany vemu equip pro maximální damage. Do útoku redukce a glovky na rychlost.

Když v tém buildu přidám str tak, abych nemusel mít ring s mantisem, uberu int a místo ringu dám morpheus ring, tak je damage úplně stejný.
A určitě počítej s variant shoeskama, protože ty nahuntíme.

OdeslatNapsal: 24 úno 2009 10:03 
Post Hunter

Variantky mi pripadaji lepe sehnatelne nez +9 Tidalky. Takze kdyz uz, tak bych pocital spise s nimi. Navic ti vice pasuji do statu nez Flock, protoze zbytecne nepresahujes o par bodu pres desitky.
Lvl 5 jidlo je tak jednoduche, ze bych uvazoval o jeho nasazeji i na utok. Tam bude nejvetsi problem snad Cooking kity.
Vyuziti Porcellia bych videl snad jen a pouze u GS proti jednotlivci. Jinak je ta cena za trosicku vetsi damage dost velka. Az mi trochu na nej prijde skoda VA, ale neni to nic nerealneho.
Kotel pocita dokonce s brylema.. :) Ja bych si az tak neveril :)
Nedali jste tady zadny screen s chainem tak nemuzu porovnat, ale neni lepsi to co s nim usetrite Blue Potu oproti LBW radeji investovat do jidel? (Otazka, ne rada)

Orleans Glovka s Mantisem :huh: Ou ou. Radeji pocitej se Zeromem a +9 Tidalama na dorovnani str. Kdyz uz.
Navice na Orleans glovku je v nasi gilde tolik zajemcu, ze bych s ni po pravde na chapma taky moc nepocital :) Precjen profesor ji vyuzije mnohem lepe a kdejake wizne se o ni taky zdava :tongue:

Je to vse zavisle jen na equipu. Zkousel bych postupne zkouset stesti s plusovanim Tidalek a to tak dlouho dokud se nepovedou nebo dokud nepadnou Variantky. S brylemi bych ale nepocital. Sance na padnuti je minimalni a sehnat tolik zenu na koupi mi pripada momentalne docela nerealne. Zvlaste pro jednotlivce. Navic by ty penize zase nejspse sli nasim nepratelum, takze by z toho bylo vice skody nez uzitku :)

Jinak buildy se mi libi od obou, sam nevim ktery bych si vybral.

Once upon a time there was...
t-W-in - Sniper - 95
Lyra - High Priestka - 99
Manson - Assassin Cross - 95
Na GW za miláčka Aviel (Diky Lawrenovi)

"You should know by now, any attacks that aren't "Gfist" or "acid Bomb" or at least prefixed with "EDP" are not worth doing."

OdeslatNapsal: 24 úno 2009 11:57 
Administrátor

No to 2x hydra vs. hydra a SW mi teda čistě matematicky vychází líp ty hydry. Neznám ale zas tak dobře herní mechaniku ani co všechno při tom počítáte takže je možný že počítám nesmysly.
Vycházím z principu stejné karty se sčítají a různé násobí a počítám pouze obecně o kolik % se zvýší dmg.

Pak:
- hydra a hydra 1 + 0,2 + 0,2 = 1,4 (40%)
- hydra a SW (1 + 0,2) x (1 + 0,15) = 1,38 (38%)

Například u tří karet už je lepší dát tam SW:
- hydra, hydra, hydra 1 + 0,2 + 0,2 + 0,2 = 1,6 (60%)
- hydra, hydra, sw (1 + 0,2 + 0,2) x (1 + 0,15) = 1,61 (61%)

OdeslatNapsal: 24 úno 2009 12:09 
Post Hunter

Lord_Rayden píše:
...

SW ještě přidá +5 atk narozdíl od hydry, ale i tak to vyjde skoro stejně podle mě.

OdeslatNapsal: 24 úno 2009 12:56 
Administrátor

Aha o atk jsem nevěděl to by se to pak mohlo vyrovnat.

OdeslatNapsal: 24 úno 2009 13:22 
Administrátor

Rozdíl damage s lich bone wandkou oproti chainu je přes redukce asi 1000. Já s ní ani moc nepočítám, místo desítek prožraných bp navíc je dám radši nějakému priestovi, co mi bude házet impo. S wandkou se taky nedá dát tolik fragů s TSS. S undead elementem se nedá lidem s ED zrušit kaupe. Znamenalo by to neustálé přehazování zbraní.
S brýlemi se počítat dá, protože místo nich může být cokoli a čas od času jě někdo prodává, takže jediný háček bych viděl v tom sehnat dostatečné množství zenů.

OdeslatNapsal: 24 úno 2009 14:48 
Thanatos Phantom

Děkuji.

Morpheus's shawl s Raydrikem tam je a vím o tom, ale byl jsem líný to přendavat. Na sílu to vliv nemá.

LBW je drahá ale já ji již +9 mám. (jen co jí doplatím:-) Proto jsem ji tam dával. Jde jen o to co do ní dát. SW je asi jasná. Nevím proč Wolf tvrdil Hydry. Chtěl jsem hlavně vědět zda nedělám někde chybu a nepočítá to špatně.
Chain mám +10 ale jen s třemi hydrami. SW nemám a myslím, že by mě prodej a nákup lepšího vyšel také dost draho. Asura díky +1 Int, +1 Dex a 300 SP a MATK % je určitě lepší.
SP to žere kvanta, ale neplánuji ji trvale. Budu zbraně přehazovat. U LBW počítám s nutným přechodem na Berry.

Dex je zaokrouhlená také spíše náhodně. Není to úmysl. Orleans glovku jsem tam také nedával kvůli vyšší dex, ale kvuli tomu, že Orleans Shild(nevím jak se jmenuje) to o +10% redukuje cast time. Je to ale již jen taková třešnička. Ring a VS tam budou účinnější.

+9 Tydalky tam jsou počítány také spíš jako možnost. Mám +9 Shoes a vzhledem k tomu, že často mám Morpheus Shawl již i teď, tak HP z komba Tydalky + Vool S. nepočítám. Stejně ty Variantky budou to bych také viděl jako reálné. Plusovat je tedy nebudu. Jen pokud bych nevěděl co s penězi.

VA a Porcelio. VA stojí teď 30M než budu 99 vybaven ostatním krámem, tak bude tak za 20 max a to není tolik.
Zeny ušetřené na BH investovat do jídel? Není to zcestné, ale zatím vše co chci jsem uživil. Neplánuji rozjet další postavy. Už takto jich mám dost. U jídel bude problém se sety na vaření. +5 Lze ještě vařit i s normálními od NPC ale +8 již ne a zas tolik setu nemám. S ubývající komunitou na serveru se již nedá počítat s tím že bych je kupoval. Vždyť je to vidět i na surovinách na bomby. Také je již nikdo pořádně neprodává.

VA bude určitě překonaný Amor. Str tam také je navíc aby se s tím dalo počítat. Konec konců ty Brejličky moc reálně nevidím, takže AWE se dá vzít vždy.

Je tu jedna věc a to snížit Vit za cenu jídel a tím navýšit INT. To nevím. To by mě zajímal názor.

OdeslatNapsal: 24 úno 2009 14:59 
Korvetní Kapitán

VIT bych nesnizoval, kdyz dostanes v prubehu asury stun, tak to zadny DMG neda a muzes mit DMG asury kopec.

VA pro champy...hmm...asi budou casem lepsi zbroje, me osobne co jsem vsak koukal nic nenadchlo. kazdopadne jak jsi rikal, komunita ubyva, abychom se vubec dalsi zony dozili... (tady mi napada: Twine pisni mi prosim PM, jak to vypada na tom serveru, co daval Omchi)

R.I.P.
Alesar - Profa ve službách jejího Veličenstva (... s neschopností zabíjet)
Alesar-SinX
Aschell-Profa lvl 99 (takovy Belga od TB, cekatel na dalsi moznost prestupu) -> už dočekal... :-(

TiTaN ve sluzbach TB

OdeslatNapsal: 24 úno 2009 19:30 
Administrátor

Jen ve zkratce. Build se mi obecne libi, "mala" str je fajn. Nosit zeromy, kdyz ti mantis nezaokrouhli str (napr rvni build). Dex pomuze kazdy bod, v cast timu.

Ja bych ubral i 5 z dex na 85 a dal to do int, ale to uz je osobni preference a uz je to predpokladam naklikano.

LBW bych pouzival urcite jen kdyz potrebujes dat velkou ranu, jinak bych nosil v 80% chain.

Jinak nejlehci jidlo co za neco stoji je obecne +5 str, vzdy bych nejdriv ubiral body ze str abych ho musel jist, az pak z dalsich statu a premyslel o dalsich jidlech. Navic je statbodove vyhodnejsi papat +5 kvuli bodum kolem 90 nez +8 za body kolem 70 ve statu, to +5 bude skoro vzdy lehci nez to +8 a statbodove to stoji zhruba stejne. Snad je to pochopitelne co myslim :)

A 9 z 10ti Racku rika 70 vit a min ani bod! :) Obcas na nepratelskych stringach preziju nekolik asur po sobe, protoze mi ubiraji ze znamych duvodu za 0. Ten jeden Racek vi, ze solo na guardstonu a empu je ta vit relativne nanic, kdyz pribehne jedno LK, ale to si muzete radeji udelat DMG champa s 1 vit. Je pak hodne situaci kdy vychzi 50 a 1 vit nastejno, kdyz uz by se snizovalo tolik :)

Profil Poslat soukromou zprávu  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina