The Brotherhood

Právě je 02 kvě 2026 15:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: úprava OCA za suroviny
OdeslatNapsal: 19 led 2009 10:12 
Post Hunter

Navrhoval bych upravit to tak, že se nebude započítávat jen jednorázová výměna, ale také menší dary. Prostě by se započítával každý dar daných surovin a po přetečení daného množství by bylo vydáno OCA.

O evidenci těch darů se klidně postarám, je to otázka jednoho listu v excelu.

Protože přísun surek teď nějak odumřel:D

Profil Poslat soukromou zprávu E-mail  

Předmět příspěvku: Re: úprava OCA za suroviny
OdeslatNapsal: 19 led 2009 11:40 
Administrátor

Jo, to je dobry napad.. a mozna se zamyslet nad dalsim snizenim poctu surek za jedno OCA, nejak to lidi asi dostatecne nemotivuje..

Profil Poslat soukromou zprávu  

OdeslatNapsal: 19 led 2009 11:51 
Administrátor

Jsem pro, už jsme se o tom bavily na sraze, ale nějak jsem na to pozapomněl. Nějak to tam přihodím.
To snížení nevím, už tak je to dost nízký, ale ta motivace je holt problém. Třeba takovej Majky neměl problém za 2 týdny vyměnit 7 OCA.

OdeslatNapsal: 19 led 2009 16:16 
Thanatos Phantom

Nesnižovat.
Počet určitě není nemotivující. Lidi buď chtějí nebo nechtějí. Ve zkouškovém období bych velký přísun darů nečekal.
Medrik má již sice třeba zkoušky hotové, ale huntit flašky jsem ho jakživ neviděl. Maximálně chodí na herby, ale ty prodá. Většinu darů má z eqvipu.
Já se snažím, ale teď dávám to co nahuntím za suroviny přímo Keruovi za ten VA. Takže nejsou vidět a nepočítám je nikam. Tím pádem si OCA neberu.
Objevil jsem, že máme Incubus c. Naštěstí jsem se ozval dříve než Killei který by ji hned dal do Chochobovi panenky. To jsem dost proti. Majetek tohoto druhu nemám rád. Je to jako s Iron Fistem nebo Abys Stunnerem. Raději to celé zaplatím a i když to budu nechávat na Lakomci je to můj majetek, než to mít nějak všeobecně napůl. Takže kartu bych gildě zase vyplatil. Řekněme 40M v surovinách. Panenku si na ni udělám svoji. Tu Chochobovu ať si vezme třeba Wolf. U něj je sice huntění surovin opravdu na dlouhé lokte, ale PS zvládne nahustit každý. Nejvhodnější bude když mu ji dá třeba Rayden s tím ať do měsíce to nahuntí. Konkrétní termín by byl jen ku prospěchu. Pro mě za mě ať za ni dá třeba jen 5K PS. Hodnota značně pod cenou, ale lepší něco než nic.
Tím Incubusem jsem chtěl naznačit, že asi do létá budu jen huntit suroviny:-) Přísun tedy bude.
Nejhorší je huntit fabriky. Tedy alespoň pro mě. To je tak jediné, co by se dalo snížit aby to nalákalo nějaké snaživce. Dále nevím kam se ztrácí ty BH. Již jsou 3K pryč a to jsem si nic nebral. To by také šlo vyměnit v nějakém počtu zas za jiné suroviny. Alespoň částečně. Třeba za 1000 BH dát 2000 PS nebo EB. Nic závratného. Má to být podpora pro Champy, ale něco se za to dát může. Jo a pro Sevu bych nechal jedno OCA za vaření. Jestli bude vařit 5k bomb a ještě nějaké poty tak si ho určitě zaslouží.

Evidenci drobných darů samozřejmě zvládnu též. Otázka je jak to zapisovat.
Doposud to bylo jednoduché.
Dal jsi to bez nároku na OCA - Zapsat
Dal jsi to s nárokem na OCA – Nezapisovat
Dal jsi to protihodnotou za equip – třeba i darovaný někým jiným – nezapisovat.

Teď bych to mohl dělat tak, že stanovím cenu OCA a každy kdo něco dá (jen suroviny) si zapíše příspěvek jako doposud + poznámku „na OCA/zapsat“ Já si udělám pod číselné dary ještě jeden post a tam budu editovat lidi a k nim započítávat procenta do celého OCA. Tak jako má Twin procenta v podpisu na 99lvl. (jen nevím jak se to děla!) Když někdo nebude chtít OCA může si to nechat zapsat do sumy darů.

Jo a ještě jedna věc.
Věřím, že Killej za to tak úplně nemůže, ale dost mě sere! Křičí do VT. Nemá moc příjemný hlas. A je sice umírněnější než dříve, ale je rozmazlený. Spoustu věcí zdánlivě považuje za samozřejmost. To já nemám moc rád. V jeho případě bych navrhoval „dobu karantény“ kdy materiální podporu (BH) jen za rozumnou protihodnotu. Nejsem zrovna moc stotožněn s představou že na GW propotuje to co ostatní nahuntí.

OdeslatNapsal: 19 led 2009 16:27 
Korvetní Kapitán

-Jj s tim Killejem a karantenou souhlasim.
-Panenka wolfovi...hmm do toho bych nesel, pamatuji jak to bylo s ksiltovkou a navic jeho aktivita jak na GW tak mimo je nulova. Zatim bych ji nechal jak je (a to i prazdnou, pokud ji nechce russllik).
-Suroviny a OCA bych take nechal. Po zkouskovem si jich par vyberu...

[OT]Keru ma nejakou moznost dostat se k VA?[/OT]

R.I.P.
Alesar - Profa ve službách jejího Veličenstva (... s neschopností zabíjet)
Alesar-SinX
Aschell-Profa lvl 99 (takovy Belga od TB, cekatel na dalsi moznost prestupu) -> už dočekal... :-(

TiTaN ve sluzbach TB

OdeslatNapsal: 19 led 2009 16:33 
Post Hunter

No já uvažoval nad tím, že by se ty počty nějak sjednotily přece jen většina těch věcí má podobnou cenu +-. Tím by se to dost zjednodušilo a lidi by nemuseli huntit např 4000PS ale třeba 2000PS a 2000EB a podobně.

Třeba u blue herbů by se to dalo udělat tak že jeden BH by se rovnal 3(nebo dvě) normální suroviny. Takže by to bylo třeba 1000BH a 1000PS = nárok na OCA.

Ke killejovi = dokud u nás nebude déle tak rozhodně žádné surky z lakomce, ale o tom už jsme se bavili. Pokuď dělal bordel na VT i během posledních GW tak ho ve čtvrtek nějak srovnám.

OdeslatNapsal: 19 led 2009 16:35 
Thanatos Phantom

Alesar píše:
-Jj s tim Killejem a karantenou souhlasim.
-Panenka wolfovi...hmm do toho bych nesel, pamatuji jak to bylo s ksiltovkou a navic jeho aktivita jak na GW tak mimo je nulova. Zatim bych ji nechal jak je (a to i prazdnou, pokud ji nechce russllik).
-Suroviny a OCA bych take nechal. Po zkouskovem si jich par vyberu...

[OT]Keru ma nejakou moznost dostat se k VA?[/OT]

- Nechci si brát vše dobré co se objeví. Nejsem jediný Champ a je mi to svím způsobem trapné a to i když vím, že to nějak nahradím. Proto si chci udělat svou vlastní.

Keru měl VA a ja jsem ho od něj koupil na splátky asi dva dni před tím než Rayden vytáhl Ghosta. Tak jsem dal VA na Ghosta a dohodl se, že ho zaplatím a když se vyhuntí další bude můj. Keru ho vymněnil za IP z Tiafliho a ještě nějaké veci. Co přesně nevím.

OdeslatNapsal: 19 led 2009 16:42 
Post Hunter

Budu skaredy, ale Wolfovi Alice Dollku nedavat. Rozhodne ne tak pod cenou. Kdyz uz, tak surky predem. Bohuzel, ale v tomhle je hrozne nespolehlivy.

EDIT: Jak jsem udelal signaturu poslu vecer PMkou.

Once upon a time there was...
t-W-in - Sniper - 95
Lyra - High Priestka - 99
Manson - Assassin Cross - 95
Na GW za miláčka Aviel (Diky Lawrenovi)

"You should know by now, any attacks that aren't "Gfist" or "acid Bomb" or at least prefixed with "EDP" are not worth doing."

OdeslatNapsal: 19 led 2009 16:59 
Administrátor

No to že bych Killejovi dával Incuba mě teda ani nenapadlo :smile: .
Veskrze se pokouším vyhýbat se vůbec řeči o tom co máme na skladě protože jaksi nepovažuju normální, že někomu kdo je tu 2 dny a není zrovna dobře zapsán, začnu hned dávat Alice Dollky, Valky štíty, Khalitze a další věci co už chtěl. I vůbec s půjčováním bych byl opatrný, nevím kdo na něj všechno má login a jak jsem pochopil tak už byl vykraden. Mě osobně se třeba ani nelíbí, že mu Seva půjčuje Abyssy.

Nemám představu kolik ten Incubus má cenu, ale myslím, že máš dostatečném zásluhy aby sis ho vzal jen tak jako se to dělá u většiny karet z dropu. Stejně tak Alice Doll už chápu jakože ji Chocobo daroval a už je guildy, takže když se někomu dá tak se o žádném společném vlastnictví mluvit nedá. O tom, že ji chce Wolf nevím, ale poslední dobou opravdu moc užitečnej není takže by to určitě zadarmo nebylo.

Jinak BH si nějaký myslím vyměnil Kotel a nějaký jsem odprodával za peníze právě Wolfovi. S tím jak roste invest v té pevnosti tak rostou i náklady takže i zeny navíc se budou hodit.

Seva si na sebe s tím vařením ušil bič :biggrin: , tak jedno by se mu nechat mohlo.

P.S.: Souhlasím, že Killejův jekot na VT je otřesný a o loginy si říká jako o půjčení tužky.

OdeslatNapsal: 19 led 2009 17:00 
Administrátor

Russell B píše:
Jo a pro Sevu bych nechal jedno OCA za vaření.

Rozhodně! Je to několik hodin práce, navíc dost magorovské. Mě stačí když hodinu hazim glorii a zapinam gospel.. měkne mi pak mozek. Seva už vaří dost dlouho, kdyby ten čas věnoval huntění surovin, tak má OCA několik. A není sám, Huntík by taky zasloužil metál...

Co se Kileje týče (týká?), chová se jako by tu byl od založení gildy. Poprvé ho slyším pořádně na vt a prosí o lognutí skladníka, abych se podíval co tam je za equip co by se mu hodil. V jeho případě bych extra trval na nějakých "výchovných" protihodnotách v surovinách, kdyby mel neco dostat. 10 elu? 50 PS za jedno, krasnych 500 PS..

A suroviny a jejich substituci bych řešil tak, že na OCA je potřeba, jánevím, 3M za surky, BH se "počítají" za 3500, PS za 800, Fabricy za 1500.. teď už je i těžké odhadovat nějakou tržní cenu, protože se na trhu téměř nic neprodává.. asi si všechny dodavatele zaplatili DML nebo co :biggrin: Ikdyž pro "poměrové" rozpočítávání 3 PS na 1 BH hovoří fakt, že by to asi bylo snazší pro Russlíka na započítávání.

Sakra, než to dopíšu, tak mě předpostnou 4 lidi :-D

Profil Poslat soukromou zprávu  

OdeslatNapsal: 19 led 2009 18:05 
Alfa Samička

Racek píše:
Huntík by taky zasloužil metál...

Ja nič nechcem, ale Ševíkovi ho dajte.

Racek píše:
Co se Kileje týče (týká?), chová se jako by tu byl od založení gildy. Poprvé ho slyším pořádně na vt a prosí...

No odomňa už sockoval buckler[1] aj som mu ho dal pretože nemá cenu a je ich kopy ale dávať mu niečo iné len tak to akože ešte nie! Súhlasím s tou "karanténou". Vyzerá že sa až tak nezmenil treba prevychovať !!!

Incubus,dolka bla bla... píše:
....

Russllíku ak si to oboje nevezmeš tak budem zlý. Nikomu inému okrem champov sa to tak nehodí, Kotlík ju už má a ty si ju zaslúžiš najviac tak loguj a ber. Bude to iba tvoje !!! Choco to daroval vlastník si iba ty. Do guildy si dal viac než dákych pár M za incubusa takže si to kľudne vezmi.

A mimochodom sme úplne OT :biggrin:
EDIT: A pôvodný plán tohoto toppicu je fajn aj v tom súhlasím až nato snižovanie to by som nehal ako to je.

OdeslatNapsal: 20 led 2009 12:48 
Post Hunter

Take jsem pro to, at si Alici i Incubuse vezme Russlik. Dneska na GW ji chci videt na tve kebuli :happy:

Jsem take ochoten spravovat evidenci daru na OCA. Libi se mi vsechny z vybranych surovin prepocitavat podle daneho pomeru na zeny. Klidne to budu pro kazdeho graficky znazornovat, jestli se vam to libi a napr. kazdou nedeli updatovat.
Je to opravdu lepsi nez cekat na cely balik surovin stejneho druhu.

Once upon a time there was...
t-W-in - Sniper - 95
Lyra - High Priestka - 99
Manson - Assassin Cross - 95
Na GW za miláčka Aviel (Diky Lawrenovi)

"You should know by now, any attacks that aren't "Gfist" or "acid Bomb" or at least prefixed with "EDP" are not worth doing."

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina