|
Protoze Osud nemá přístup na czechRO forum hazím sem kopii.
Pronteru navštívil jeden starý Mudrc se svoji třídou žáků. Většinou jsou to dospělí lidé, ale provedli mu drobnou klukovinu a rozutekli se mu všude kam se dalo. Jediné co po sobě zanechali jsou tyto říkanky, které napovídají na jejich ukrytí.
Buďte tak hodní a pomozte mu je najít.
1. Poutník chudý do kláštera míří, tu pes i dívka nemocná, cestu mu zkříží. Jak veselé mohl bych toto místo chtít? Jen dnes sem již nikdo nechodí, proč jen proč, ty hroby tu musí být? 2. Všude les, sem tam houba, červ a jeho chlouba. A u těch malých houbiček, sedí tu náš tatíček.
3. Nehostinná krajina, jen pes a jeho hyena. Tu na vrcholu mezi kameny, hlídá ten váš neznámý. Hlídá rokli temnou, ani ti psi s ním nehnou.
4. Jen samé stromy, žádné však domy Mezi stromy mosty, mezi mosty brouk z poza keře na mně kouk. Na konci mostu kruh, toto není pro mě, já raději města ruch
5. Starý tábor ležel tu kdes, ale dnes je tu jen kočka a pes. Spolu na indiány si tu hrají na ostrůvku nic nemají.
6. Z té krásné výše mlýn větrný viděti je níže V hloubce dole řeka teče, cesta k ní nevede. Z výšky pod nohami jsem však cely bez sebe.
7. V zahrádce domeček, u domečku stromeček. V domečky rybička, u domečku žabička. Žába rybku chytá, máchá všude prutem V té zahradě plné kvétů, vyhni se jí šupem
8. Kdesi mezi kaktusy, k domku cestu najdu si. Z domku kouř a dým, proč já tady nebydlím? Hromádky písku, obývají tuto malou vísku.
9. Hamty hamty, ať mám víc než tamty Všude samý balónek, tu snědl diamant, tu šroubek. Některý je růžový některý zas zelený, žádný není jediný. Že tu býval hotel? Ale ne, to je jen zatopený kotel.
10. Koleje koleje bába tě poleje Že tu bylo nádraží? Ne, to jen krtek si tu cestu proráží Střílí na mně z bambitky, co je tu to za kytky? Hází po mně okem, neutečeš, sežerou tě hopem.
11. Hupky hupky po kamínku navštívit v domku mou maminku Maminka má domeček na ostrově je kopeček. Nemají tu záchody čurám v klidu do vody. Jde to dobře takhle z výšky schází jí v plotě mřížky.
12. Kdysi dům tu stával, dnes jej písek zavál Zůstala tu cedule, na ní papír, u ní Bledule O ceduli píchla jsem si třísku, to já nemám ráda „Bože“ vždyť to není tříska je to kůže z hada.
Pro ty kteří se tu nudí jsem připravil tento malý eventík. Skriptovat neumím a tak nečekejte zázraky. Pro vyžírky předem upozorňuji, že vynaložený čas se nerovná potencionální odměně. Je to pro lidi co mají RO rádi a co je baví pátrat i na méně navštěvovaných lokacích.
|